Politika zasebnosti

podjetja General Logistics Systems Slovenia, logistične storitve d.o.o.

Upravljavec podatkov

Družba General Logistics Systems d.o.o. - GLS d.o.o.. (v nadaljevanju: GLS Slovenija) je podružnica družbe General Logistics Systems B.V., Amsterdam.

Družba GLS Slovenija opravlja zanesljive in visoko kakovostne paketne storitve in tudi ekspresne dostave in logistične storitve z dodano vrednostjo.

Osebni podatki

Osebni podatki obsegajo podatke o osebnih ali dejanskih okoliščinah določenega ali določljivega posameznika. Z njimi so zajete na primer informacije kot so ime, naslov, telefonska številka ali e-poštni naslov.

Podatki, ki jih ni mogoče povezati z določenim ali določljivim posameznikom, kot so npr. statistični podatki, se ne štejejo za osebne podatke.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki

Določena ali določljiva fizična oseba, ki obišče ali uporablja naše spletno mesto.

Zakonodaja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ki se uporablja, in zaveza k tajnosti podatkov

Družba GLS Slovenija upravlja osebne podatke v skladu z veljavnimi pravili o upravljanju osebnih podatkov, zlasti ob upoštevanju določb Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov, v nadaljevanju: GDPR) in nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter področno zakonodajo upoštevno pri poslovanju GLS Slovenija. .

Varnost informacij

Družbe GLS se trudijo s pomočjo tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov varovati osebne podatke pred izgubo ali nepravilno uporabo.

Osebni podatki se obdelujejo le v sistemih, ki so zaščiteni z ustreznimi varnostnimi ukrepi.

Družba GLS Slovenija bo ustrezno prilagodila varnostne ukrepe in ukrepe za varovanje osebnih podatkov, kolikor bo to zaradi tehnološkega napredka potrebno.

Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Družba GLS Slovenija spoštuje temeljne pravice in svoboščine posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki. Z GDPR se širijo pravice do varstva zasebnosti posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. V skladu z navedeno uredbo imate pravico:

• biti obveščen o obdelavi vaših osebnih podatkov in imeti dostop do vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo (pravica biti obveščen in pravica dostopa v skladu s členom 15 GDPR),

• doseči, da se popravijo netočni osebni podatki (pravica do popravka v skladu s členom 16 GDPR),

• doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo (pravica do izbrisa v skladu s členom 17 GDPR),

• omejiti obdelavo (Pravica do omejitve obdelave v skladu s členom 18 GDPR),

• prejeti vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali (pravica do prenosljivosti podatkov v skladu s členom 20 GDPR) ,

• da iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na zakonitih interesih ali izvajanju nalog v javnem interesu (pravica do ugovora v skladu s členom 21 GDPR).

Posamezno pravico lahko izvršujete v obsegu odvisnem od pravne podlage na podlagi katere vaše osebne podatke obdelujemo.

Preklic privolitve

Če je bila za obdelavo vaših osebnih podatkov zahtevana privolitev, vas vljudno obveščamo, da imate pravico, da svojo privolitev kadarkoli v prihodnosti prekličete, ne da bi s tem vplivali na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica;

Uveljavljanje vaših pravic

Če želite uveljavljati svoje pravice kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali preklicati izrecno privolitev, ki ste jo dali, vas prosimo, da pošljete sporočilo pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov družbe GLS Slovenija z obrazložitvijo, katero pravico želite uveljavljati, da lahko družba GLS Slovenija sprejme nadaljnje potrebne ukrepe za spoštovanje vaših pravic.

dataprotection@gls-slovenia.com

Pravica do vložitve pritožbe

Imate pravico, da pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov v vaši državi vložite pritožbo, če menite, da so bile kršene vaše pravice. Za nadaljnje informacije v zvezi s pritožbenim postopkom, prosimo kliknite tukaj.

Vrste osebnih podatkov, nameni obdelave osebnih podatkov in pravne podlage

Za nadaljnje informacije o vrstah osebnih podatkov in namenih obdelave osebnih podatkov ter pravnih podlagah, prosimo kliknite tukaj.

Zbiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

(1)

Vsakič, ko uporabnik dostopa do spletne strani družbe GLS, se podatki shranijo v dnevniški datoteki. Naslednji posebni podatki so začasno shranjeni:

- IP naslov računalnika, ki pošilja zahtevo,

- ime domene,

- datum in čas dostopa,

- koda odgovora HTTP,

- obiskane strani,

- operacijski sistem in različica,

- brskalnik in različica,

- resolucija zaslona.

(2)

Pri uporabi spletnih strani družbe GLS je lahko zahtevano, da strežniki družbe GLS Slovenija namestijo piškotke. Ti se uporabljajo za tehnično upravljanje spletnega mesta. Vsak obiskovalec lahko svoj spletni brskalnik nastavi tako, da zavrača piškotke. Vsi obiskovalci imajo pravico, da zavrnejo piškotke. Brez privolitve uporabnika se podatki o piškotkih ne shranijo na računalniku obiskovalca. V tem primeru se podatki, shranjeni v piškotkih, ne bodo prenesli družbi GLS Slovenija. Če so piškotki onemogočeni, so lahko uporabne funkcije določenih delov spletnega mesta nedostopne.

(3)

Uporaba spletnega mesta družbe GLS Slovenija je pri družbi GLS Slovenija razdeljena na odprti in zaprti del. Zaprti del se potrebuje za izpolnjevanje pogodb med družbo GLS Slovenija in njenimi partnerji. Dostop je mogoč le z uporabniškim imenom in geslom.

Odprti del pa med drugim nudi uporabniku e-poštni kontaktni obrazec, storitev sledenja paketom „Track and Trace‟ in iskalnik GLS Paketnih trgovin. Podatke, ki jih vnesete v okviru poizvedbe preko e-poštnega obrazca, kot so ime, ulica, poštna številka, mesto itd., potrebujemo zato, da lahko obdelamo vašo poizvedbo. Vaši osebni podatki ne bodo poslani, prodani ali na drug način preneseni tretjim.

(4) Podatki dnevniške datoteke se anonimno analizirajo za statistične namene. Statistična poročila se uporabljajo za oceno uporabe spletnih mest družbe GLS. Prikazana sta predvsem vrstni red, po katerem so strani obiskane, in pot med stranmi. To naj bi družbi GLS Slovenija pokazalo, kako lahko še bolj izboljša uporabnost spletnega mesta.

To spletno mesto uporablja orodje Google Analytics, storitev za spletne analize družbe Google Inc. (v nadaljevanju: Google). Google Analytics uporablja tako imenovane „piškotke‟, tj. besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo načina vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek (vključno z vašim IP naslovom), se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA in tam shranijo. Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletnega mesta, za pripravo poročil o dejavnostih spletnega mesta za upravljavce spletnega mesta in za izvajanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletnega mesta in interneta.

Poleg tega bo družba Google te informacije posredovala tretjim, kadar je to navedeno, če je to zakonsko obvezno ali če tretji obdeluje te podatke v imenu družbe Google. Družba Google v nobenem primeru ne bo povezala vašega IP naslova z drugimi podatki družbe Google. Namestitvi piškotkov se lahko izognete tako, da prilagodite ustrezne nastavitve vašega spletnega brskalnika; vendar bi vas radi opozorili, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da družba Google obdeluje vaše podatke, ki se zberejo na zgoraj opisan način in za zgoraj navedene namene.

Pošiljanje glasila

Družba GLS Slovenija lahko – do preklica privolitve – pošilja e-novice tistim strankam, ki so se predhodno strinjale s pošiljanjem glasila na e-poštni naslov, ki so ga dale. Baza podatkov o glasilih vsebuje ime, e-poštni naslov in datum privolitve ali preklica privolitve. Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, imajo pravico, da kadarkoli prekličejo svojo privolitev; vse, kar morajo storiti, je, da kliknejo na povezavo, navedeno v e-novicah, pošljejo sporočilo na dataprotection@gls-slovenia.com ali stopijo v stik s službo za podporo strankam družbe GLS Slovenija na naslovu: GLS Slovenia d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana.

Baza podatkov e-novic se uporablja le za pošiljanje e-novic.

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca in pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov/direktorja za varstvo osebnih podatkov za državo

Če želite stopiti v stik z direktorjem za varstvo osebnih podatkov/pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, vas prosimo, da uporabite elektronski naslov dataprotection@gls-slovenia.com

Z družbo GLS Slovenija lahko stopite v stik tudi tako, da pošljete pismo pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov družbe GLS Slovenija na naslov:

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov družbe GLS Slovenija je Jerneja Merva , CIPP/E (www.dataofficer.si), e-pošta dataprotection@gls-slovenia.com.

Kontakt:

dataprotection@gls-slovenia.com

GLS Slovenia d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana

Slovenija

Kam se lahko formalno pritožite

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov se lahko pritožite nadzornemu organu: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana (gp-ip@ip-rs.si).

Posodobitve informacij o varstvu osebnih podatkov

Te informacije so bile nazadnje posodobljene 25. maja 2018.