GLS podpořila projekty Do práce na kole a Na kole dětem

K letošnímur ročníku Do práce na kole se po celé ČR připojilo celkem 19 576 účastníků. Na kole, na koloběžce nebo pěšky se po celý květen dopravovalo do práce o tři tisíce lidí více než loni. Projekt během jednoho měsíce dokázal ušetřit 466 tun oxidu uhličitého. Ta podpořila i Cyklotour Josefa Zimovčáka, více než 1.300 kilometrů dlouhou jízdu Českou republikou na podporu onkologicky nemocných dětí.

Estafeta se stala přepravním partnerem GLS v Mexiku

Skupina GLS rozšířila pomocí nového partnerství svoje působení na americkém kontinentu. Společnost Estafeta Mexicana bude od června 2019 doručovat zásilky GLS v Mexiku, později bude také dodávat balíky do evropské, americké a kanadské sítě GLS.

Přepravce GLS do Česka poprvé přináší Mezinárodní den balíků

GLS pořádá letos poprvé nejen v USA, ale i v České republice oslavy Mezinárodního dne balíků. Přepravní společnost doposud slavila tento den v zahraničí, kde zapojujte do svých volnočasových a charitativních aktivit své zaměstnance a místní komunity. GLS v Česku připravila pro rodiny s dětmi originální hru na principu geocachingu, která se 25. května odehraje po celé republice.

GLS generálním partnerem Do práce na kole, následně podpoří akci Na kole dětem

GLS je potřetí generálním partnerem projektu Do práce na kole. Pomáhá tak motivovat veřejnost k využití kola či jiných ekologických způsobů dopravy do zaměstnání a zpět. GLS všem účastníkům opět rozveze startovní balíčky. GLS letos také podpoří nadačního fond Na kole dětem Josefa Zimovčáka, který díky své Cyklotour pomáhá onkologicky nemocným.

Počet GLS ParcelShopů v Evropě díky akvizici ve Španělsku přesáhl 20 tisíc.

GLS výrazně rozšířil svoji evropskou síť ParcelShopů. Ta se díky integraci španělské logistické společnosti Celeritas rozrostla o 1600 poboček a v celé Evropě tak nyní přesahuje počet těchto výdejních a podacích míst 20 tisíc.

GLS rozšiřuje mezinárodní služby

Balíková přepravní společnost GLS zprovoznila mezinárodní službu FlexDeliveryService nově také v Bulharsku, Itálii, Portugalsku a Finsku. Počet evropských zemí vzájemně propojených touto službou tak vzrostl již na 21. Příjemci balíků v těchto státech mají možnost flexibilně přizpůsobit proces doručení balíku podle jejich vlastních potřeb.

Podle GLS za poslední půlrok stoupá obliba vážení zásilek

Podle GLS se proměnil trend v kalkulaci cen balíkové přepravy. Ze statistik portálu e-Balík vyplývá, že v prvním březnovém týdnu poslalo balík podle váhy již 52 % zákazníků, podle rozměrů už jen 48 %. Výpočet ceny podle rozměrů může v některých případech zásilku prodražit.

GLS otevírá ParcelShopy v síti Karmelitánské nakladatelství

GLS posiluje v Česku svoji síť ParcelShopů. Zákazníci budou nově moci vyzvedávat a podávat balíky v 11 prodejnách Karmelitánského nakladatelství. Ze sítě tohoto knihkupectví zprovoznilo ParcelShop již 7 poboček, další jejich otevření připravují. Přepravce v letošním roce plánuje navýšit počet ParcelShopů minimálně na 500.

GLS se bude i tento rok účastnit akce Čistá Vysočina

GLS se letos opět zúčastní dubnového úklidu přírody s projektem Čistá Vysočina. Dobrovolníci z české centrály GLS budou 15. dubna uklízet bezmála dvoukilometrový úsek podél silnice u sídla společnosti. Sběr odpadků a úklid veřejných prostranství a přírody vyhlašuje Kraj Vysočina již pojedenácté.