GLS publiceert tweede duurzaamheidsrapport

Nieuws 18/01/2016


In het rapport “ThinkGLS. ThinkResponsible.”geeft GLS informatie over zijn vele duurzaamheidsactiviteiten in al zijn nationale filialen.

The GLS Group zette deze activiteiten voort in de boekjaren 2013/14 en 2014/15, zelfs op frequentere basis. Focus: de overeenstemming van economische, milieu- en sociale kwesties.

Eco-balans: goede evolutie

Dankzij verschillende milieuactiviteiten in zijn filialen verbeterde GLS zijn eco-balans op verschillende vlakken, ook al steeg het pakjes-volume tot ongeveer 15 procent en breidde GLS zijn netwerk uit met 21 depots en ongeveer 1000 voertuigen.

  • Verwarmingsverbruik: daalde tot net onder 9 procent
  • Waterconsumptie: ongeveer 23 procent verlaagd
  • Transportvoertuigen met de Euro 4 standaard en meer: van 77 naar 84 procent gestegen

Uitbreiding van sociale activiteiten

Doorheen heel Europa steunen de nationale filialen van GLS verschillende lokale liefdadigheidsprojecten. Het duurzaamheidsrapport voorziet een uitgebreid overzicht van de sociale activiteiten en inzamelacties.

GLS verzekert en verhoogt de aantrekkelijkheid van zijn werkplaatsen, bijvoorbeeld door nationale training, professionele ontwikkeling of m.b.v. personeelsenquêtes. “Depot-dialogen”, gezamelijke events en partnershipprogramma’s zorgen voor een geest van partnerschap wanneer we met transportbedrijven werken.

Dialoog aanmoedigen

Het GLS duurzaamheidsraport is georiënteerd op de internationale standaarden van de Global Reporting Intitiative (GRI). Het wordt om de 2 jaar gepubliceerd en draagt bij tot de dialoog tussen GLS, zijn dialooggroepen en alle stakeholders.

Ga naar het GLS duurzaamheidsrapport

ThinkGreen-initiatief
ThinkSocial