Mijlpalen in de geschiedenis van GLS

1999   2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015 2016   2017  2018

Januari

Update GLS App

Er is een grondige update uitgevoerd op de GLS App voor (particuliere) ontvangers. De nieuwe versie gaat live in acht landen tegelijk: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Portugal en Spanje. GLS Hungary lanceert eveneens een update van haar mobiele App.

Februari

GLS koopt Redyser Transporte in Spanje

Na de acquisitie van ASM Transporte Urgente in 2016, neemt GLS Redyser Transporte over. Redyser bedient voornamelijk de expres sector. De overname breidt de binnenlandse diensten van GLS Spain uit en versterkt haar positie als het op één na grootste koeriersnetwerk in Spanje.

Maart

Derde duurzaamheidsverslag

In ljjn met de G4 GRI, publiceert de GLS Groep haar derde duurzaamheidsverslag met als titel “ThinkGLS. ThinkResponsible.” De focus ligt op economie, verantwoordelijkheid voor klimaat en milieu, en maatschappelijke betrokkenheid.

April

GLS Group koopt overnight-pakketdienst

GLS neemt de regionale overnight-pakketdienst Postal Express over. Het bedrijf is actief in de Amerikaanse stat en Washington, Oregon en Idaho.

April

Rico Back nieuwe CEO van de Groep Royal Mail

De raad van bestuur van Royal Mail benoemt Rico Back als volgende Chief Executive Officer. Hij was al sinds 1999 Senior Executive van de Britse postorganisatie. Na een carrière van bijna 30 jaar in pakketlogistiek, neemt de voormalige CEO van de GLS Groep zijn nieuwe functie op 1 juni 2018 in.

April

James Rietkerk nieuwe CEO

James Rietkerk, voormalige CFO van de Groep, volgt Rico Back op als CEO van de GLS Groep. Thorsten Pruin wordt de nieuwe CFO van de GLS Groep.

Mei

Internationale leveringsservice uitgebreid

GLS breidt de internationale FlexDeliveryService uit, waardoor twaalf landen in Centraal- en Oost-Europa met elkaar worden verbonden. Dit biedt ontvangers van pakketten verschillende keuzemogelijkheden wanneer ze online bestellingen in andere landen doen. De volgende landen zijn in alle richtingen met elkaar verbonden: België, Duitsland, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

Juni

Ivan Hofmann beheert de Amerikaanse activiteiten

GLS benoemt Ivan Hofmann als CEO van GLS US Inc. Hofmann ondersteunt de GLS Groep bij zijn activiteiten in de VS. Hij is ook verantwoordelijk voor de integratie van GSO en Postal Express, die GLS respectievelijk in 2016 en 2017 heeft overgenomen.

Juli

Britse eilanden verbonden met internationale FlexDeliveryService

GLS heeft nu het Verenigd Koninkrijk en Ierland volledig verbonden met de internationale FlexDeliveryService. De diensten verbinden nu in totaal 17 Europese landen in alle richtingen.

Augustus

Zilveren certificaat van EcoVadis

De GLS Groep ontvangt opnieuw het CSR-certificaat van het auditbedrijf EcoVadis – ditmaal met een zilveren rating, aangezien GLS op alle vlakken is verbeterd.

September

GLS verwerft Canadese pakketdiensten

GLS neemt Dicom Canada over, met het hoofdkantoor in Montreal. Het bedrijf biedt pakket-, vracht- en logistieke diensten aan in heel Canada, voornamelijk in het B2B-segment.