GLS blijft uw zendingen leveren

Ondanks de uitzonderlijke situatie blijft GLS de continuïteit van haar diensten waarborgen.

Om de verwerking van uw verzoeken te vergemakkelijken, contacteer ons via de volgende kanalen:

PS: Denk eraan deze pagina te refreshen om steeds actuele informatie te hebben.

Preventieve maatregelen

Omdat de gezondheid van onze medewerkers, transportpartners en klanten onze topprioriteit is, hebben we verscheidene maatregelen genomen om de verspreiding van Covid-19 zoveel mogelijk te beperken en de gezondheid van iedereen te waarborgen.

  • Medewerkers, transportpartners en hun chauffeurs worden uitvoerig geïnformeerd over de noodzakelijke hygiënemaatregelen en worden uitdrukkelijk verzocht deze in acht te nemen en na te leven. Alle locaties zijn voorzien van geschikte desinfecterende en wegwerpdoeken. Alle chauffeurs beschikken over desinfecterende middelen om hun handen op regelmatige basis te ontsmetten.
  • Met de DepositService, biedt GLS de mogelijkheid om uw zendingen te leveren op een door de bestemmeling aangegeven locatie dankzij een leveringsvolmacht. Een handtekening is dus niet meer nodig en er is dan ook geen contact. Download hier de volmacht.
  • Via de FlexDeliveryService kan u ook kiezen voor een levering zonder handtekening.
  • De chauffeurs gebruiken ook papieren leveringsdocumenten in plaats van handscanners. Op deze manier kan de bestemmeling met zijn eigen pen ondertekenen en zo contact vermijden. In geval dat de bestemmeling deze procedure niet aanvaardt, wordt er naar zijn naam gevraagd. Vervolgens voert de chauffeur de naam in op de handscanner.

Alle dochterondernemingen van GLS implementeren de aangegeven preventieve maatregelen, in overeenstemming met de respectievelijke lokale vereisten.

Huidige situatie

Gelieve na te gaan dat de bestemmelingen naar wie u goederen stuurt, toegankelijk zijn via de gebruikelijke ingang. Dit is belangrijk om niet overspoeld te worden met goederen die niet kunnen worden geleverd. We willen u eraan herinneren dat we geen andere keuze hebben dan de goederen na de eerste mislukte leveringspoging op kosten van de afzender terug te sturen.

Onze depots, HUB’s en agentschappen zijn operationeel over het hele Europese netwerk, maar er kunnen vertragingen optreden als gevolg van de Covid-maatregelen (sociale afstand tijdens het behandelen van verzendingen) en hogere volumes.

De GLS ParcelShops en ParcelLockers zijn eveneens open. U vindt ze terug met de zoekfunctie voor ParcelShops en depots.

Handtekeningen bij levering kunnen in heel Europa niet worden gegarandeerd. Landspecifieke regelingen zijn van kracht. De volgende gegevens moeten echter worden ingevoerd: Volledige naam, datum en tijd.

Pakketten boven de 31.5 kg worden voortaan niet meer aanvaard in het Parcel-netwerk voor leveringen naar alle Europese landen. Deze maatregel is van kracht omdat het laden en het lossen van deze pakketten de hulp van de afzender / bestemmeling meestal vereist. Zo willen wij de 'sociale afstand' garanderen die ons allen opgelegd werd. Hou er rekening mee dat deze pakketten nog wel verzonden kunnen worden via ons Freight-netwerk.

Voor speciale leveringen, gelieve contact op te nemen met onze dienst FreightSolution om de mogelijkheden na te gaan.