GLS blijft uw zendingen leveren - Status: 03/04/2020

Naar aanleiding van de aankondigingen van de regering en omdat de gezondheid van onze medewerkers, transportpartners en klanten onze topprioriteit is, hebben we verscheidene maatregelen genomen om de verspreiding van Covid-19 zoveel mogelijk te beperken en de gezondheid van iedereen te waarborgen.

Ondanks de ingewikkelde situatie blijft GLS de continuïteit van haar diensten waarborgen.

Veel van onze medewerkers op onze sites blijven uw zendingen verwerken. Bepaalde administratieve taken worden uitgevoerd vanaf de woonplaats van onze medewerkers, die hierdoor enkel bereikbaar zijn via e-mail.

Om de verwerking van uw verzoeken te vergemakkelijken, contacteer ons via de volgende kanalen:

PS: Denk eraan deze pagina te refreshen. Op deze manier krijgt u steeds actuele informatie te zien.

Preventieve maatregelen

  • Medewerkers, transportpartners en hun chauffeurs worden uitvoerig geïnformeerd over de noodzakelijke hygiënemaatregelen en worden uitdrukkelijk verzocht deze in acht te nemen en na te leven. Alle locaties zijn voorzien van geschikte desinfecterende en wegwerpdoeken. Alle chauffeurs beschikken over desinfecterende middelen om hun handen op regelmatige basis te ontsmetten.
  • Gebruik van papieren leveringsdocumenten in plaats van handscanners, op deze manier kan de bestemmeling met zijn eigen pen ondertekenen en zo contact vermijden. In geval dat de bestemmeling deze procedure niet aanvaardt, wordt er naar zijn naam gevraagd. Vervolgens incodeert de chauffeur de naam op de handscanner.
  • Met de DepositService, biedt GLS de mogelijkheid om uw zendingen te leveren op een door de bestemmeling aangegeven locatie dankzij een leveringsvolmacht. Een handtekening is dus niet meer nodig en er is dan ook geen contact. Download hier de volmacht.
  • Via de FlexDeliveryService kan u ook kiezen voor een levering zonder handtekening.

Huidige situatie

Gelieve na te gaan dat de ontvangers naar wie u goederen stuurt, toegankelijk zijn via de gebruikelijke ingang. Dit is een belangrijke oproep om niet overspoeld te worden met goederen die niet kunnen worden geleverd. We willen u eraan herinneren dat we geen andere keuze hebben dan de goederen op kosten van de afzender te retourneren.

De meeste van onze depots, HUB’s en agentschappen zijn operationeel over het hele Europese netwerk, met uitzondering van een paar postcodes of sommige specifieke regio's in veel landen ontoegankelijk.

Download dit document voor een volledig overzicht van de situatie in Europa.

De grenzen staan open voor het vervoer van goederen, maar houd er rekening mee dat grenscontroles kunnen leiden tot vertragingen voor onze grensoverschrijdende linehauls. Voor een up-to-date status van de grensovergangstijden van Europese vrachtwagens, surf naar: covid-19.sixfold.com

Leveringen naar alle Europese landen worden automatisch teruggestuurd naar en op kosten van de afzender na een mislukte leveringspoging.

Handtekeningen bij levering kunnen in heel Europa niet worden gegarandeerd. Landspecifieke regelingen zijn van kracht. De volgende gegevens moeten echter worden ingevoerd: Volledige naam, datum en tijd.

Pakketten boven de 31.5 kg worden voortaan niet meer aanvaard in het Parcel-netwerk voor leveringen naar alle Europese landen. Deze maatregel is van kracht omdat het laden en het lossen van deze pakketten de hulp van de afzender / bestemmeling meestal vereist. Zo willen wij de 'sociale afstand' garanderen die ons allen opgelegd werd. Hou er rekening mee dat deze pakketten nog wel verzonden kunnen worden via ons Freight-netwerk.

België

Al onze depots operationeel. Verschillende ParcelShops zijn ook open. U vindt ze terug met de zoekfunctie voor ParcelShops en depots.

Pakketten die zich in een ParcelShop bevinden, kunnen afgehaald worden tijdens de specifieke openingsuren. Als een ParcelShop gesloten is ten gevolge van overheidsmaatregelen, kan het pakje op dat ogenblik niet afgehaald worden en zal het in de ParcelShop blijven tot de heropening van deze.

Voor speciale leveringen, gelieve contact op te nemen met onze dienst FreightSolution om de mogelijkheden na te gaan.