22/05/2017

GLS rozšiřuje paletu mezinárodních doručovacích služeb

Amsterdam, 22. května 2017. Poskytovatel balíkových služeb GLS rozšířil svoji mezinárodní službu FlexDeliveryService do dvanácti evropských zemí. Díky tomu si mohou obyvatelé těchto zemí nakupující na internetu v zahraničí lépe plánovat doručení balíku. Umožňuje jim se rozhodnout, kdy a kam chtějí zásilky doručit – bez ohledu na zemi, ve které si zboží objednali.

27/04/2017

Dobírka přestala být po dlouhých letech nejoblíbenějším způsobem platby za zboží z e-shopů

Téměř třetina Čechů (30,6 %) považuje v současné době platbu kartou jako nejoblíbenější způsob úhrady za nákup na e-shopu. Dobírkou nejraději platí jen 29,8 % dotázaných. Vyplynulo to z průzkumu veřejného mínění balíkového přepravce GLS na reprezentativním vzorku více jak 1 000 respondentů. Ještě v roce 2016, kdy proběhlo stejné dotazování, byla dobírka nejpopulárnější forma s 34,3 % respondentů. Platbu kartou vloni preferoval jen 1 ze 4 Čechů. Z průzkumu dále vyplývá, že jsou v oblíbenosti platebních metod velké rozdíly podle věku a pohlaví.

06/04/2017

GLS koupila americkou společnost Postal Express

Společnost General Logistics Systems B.V. (GLS) dnes oznámila koupi americké společnosti Postal Express Inc.

23/02/2017

Skupina GLS aktualizovala svoje certifikáty podle norem ISO ve vydání 2015

Jihlava 23. února 2017 – Skupina GLS byla jedním z prvních evropských balíkových společností, která měla vlastní systém managementu kvality a ochrany životního prostředí auditovaný v souladu s novými normami ISO, jejichž poslední revize vyšla na podzim 2015.

04/10/2016

GLS přebírá expresní balíkovou společnost Golden State Overnight

Praha, 4. října 2016 – General Logistics Systems B.V. (GLS) dnes oznámila akvizici regionální expresní balíkové přepravní společnosti Golden State Overnight Delivery Service Inc. (GSO).

12/09/2016

Nová služba e-Balík ušetří při odesílání zásilek čas i peníze

Jihlava, 12. září 2016. Nadnárodní přepravce GLS spustil novou službu pro české zákazníky. E-balík (www.e-balik.cz) je jednoduchý, přehledný a pohodlný způsob, jak poslat balík v rámci České republiky i do zemí Evropské unie. Nová aplikace umožňuje mj. posílání balíků na dobírku, tvorbu adresářů i on-line sledování zásilky. Přepravné Lze platit on-line a podat balík v jakémkoliv ParcelShopu GLS, nebo objednat kurýra, který přijede s už předtištěnými adresními štítky balík vyzvednout. Výhodou je i možnost flexibilně měnit místo a čas doručení. Služba je určena pro širokou veřejnost i pro podnikatele a firmy.

02/02/2016

Nový partner sítě GLS v jihovýchodní Evropě: A2B Express

Jihlava, 2. února 2016. Od začátku tohoto roku, GLS spolupracuje v Srbsku, Bosně a Hercegovině, Makedonii, Černé Hoře a Kosovu s firmou A2B Express.