20/08/2018

Stromů svobody přibývá, s vysazením symbolů vzniku Československa může pomoci každý

Při příležitosti stého výročí založení Československa se obce, školy, firmy i jednotlivci mohou zapojit do výsadby nových Stromů svobody. Nadaci Partnerství, která projekt organizuje, se podařilo zmapovat 1918 stromů, sázených na památku vzniku Československa i dalších významných událostí uplynulého století.

19/07/2018

GLS nově nabízí mezinárodní službu FlexDeliveryService také pro Spojené království

Přepravní společnost GLS nyní nabízí mnoho způsobů příjmu balíků pro pohodlnější online nakupování. GLS nově rozšířila využití služby FlexDeliveryService tak, aby byla dostupná i pro přepravu do Spojeného království. Nyní je tak vzájemně propojeno již 16 evropských zemí.

16/07/2018

Třetina Čechů platí v e-shopech kartou, stále méně využíváme dobírku

Každý třetí Čech nakupující na internetu platí za objednané zboží online platební kartou hned při objednávce. Dobírku, která byla v roce 2016 nejvyužívanějším způsobem platby, v současnosti volí jen 28,7 % dotázaných.

21/06/2018

Ivan Hofmann byl jmenován ředitelem GLS US

General Logistics Systems B.V. jmenuje s okamžitou platností Ivana Hofmanna jako ředitele GLS US Inc. Na této pozici bude Ivan Hofmann dohlížet na aktivity společnosti GLS na území USA.

14/06/2018

Společnost GLS snížila spotřebu vody a zefektivnila recyklaci papíru

Snížená spotřeba vody o 8,3 % a zvýšení podílu recyklovaného papíru z 3,1 % na 7,3 %. Takové jsou výsledky ekologického úsilí nadnárodního přepravce balíků GLS po meziročním srovnání účetních roků 2015/2016 a 2016/2017. Skupina GLS v současné době zaměstnává již celkem 32 odborníků na životní prostředí.

14/06/2018

Společnost GLS pokračuje v modernizaci vozového parku, roční objem emisí na jeden vůz snížila o 15 %

Nadnárodní pøepravce balíkù GLS v rámci Evropy meziroènì snížil objem emisí prùmìrnì vyprodukovaných jedním vozem o 15 %. Srovnání vychází z dat za fiskální rok 2015/2016 a 2016/2017.

25/05/2018

Společnost GLS získala ocenění Společensky odpovědná firma kraje Vysočina pro rok 2017

Přepravce balíků GLS byl oceněn za svůj CSR program ThinkResponsible, prostřednictvím něhož prosazuje principy trvale udržitelného rozvoje a sociálně zodpovědné firmy.