Veiligheidsadvies

Opgepast : online bedrog!

Bedrog op internet en in e-mails is vandaag de dag een doodnormale zaak geworden. Criminelen misbruiken de naam GLS en versturen nep e-mails, in het bijzonder naar privé-personen, maar tevens naar ondernemingen. Vaak vragen ze om een betaling.

Indien u dergelijke e-mails ontvangt, willen we u vragen onmiddellijk GLS hiervan op de hoogte te brengen en de gevraagde bedragen zeker niet te betalen.

GLS stuurt nooit e-mails met een verzoek om goederen on line, via kredietkaart of een bankoverschrijving te betalen. Bij pakketten met onmiddellijke betaling (cash-on-delivery) die via de GLS Cash-Service worden verzonden, betaalt de geadresseerde de GLS-chauffeur cash bij de overhandiging van het pakket.

Frauduleuze e-mails bevatten vaak spelling- en grammaticale fouten en wazige bedrijfslogo’s. Indien de afzender onbekend is, raden we u over het algemeen af de bijlagen bij dergelijke e-mails te openen.

GLS is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit frauduleuze activiteiten door derde partijen die de naam GLS misbruiken.

Opgelet : valse vacatures voor ‘parcel agent’

Criminelen die goederen online bestellen en daarbij een valse identiteit en gestolen kredietkaartgegevens gebruiken, recruteren de jongste tijd steeds vaker zogenaamde "parcel agents". Een job als ‘parcel agent’ wordt over het algemeen als een part-time job aangeboden en bestaat erin dat de “parcel agent” pakketten ontvangt en ze naar andere (vaak buitenlandse) adressen doorstuurt. Criminelen proberen zo de uiteindelijke bestemming van de frauduleus verkregen goederen verborgen te houden. De politie waarschuwt de burgers voor dergelijke jobs als ‘parcel agent’. Bij deze op het eerste gezicht goed betaalde bijverdienste wordt de persoon medeplichtig aan frauduleuze daden en witwassen van geld (met wettelijke en financiële gevolgen).

GLS bestrijdt fraude

GLS probeert haar klanten continu tegen bedrog te beschermen. We stellen alles in het werk om personen te identificeren die misbruik trachten te maken van een GLS-verzendsysteem. Voor het beheer van klantengegevens werkt de volledige GLS Groep overeenkomstig strenge veiligheidsnormen.

Meer informatie