Veilig verpakken

Kies een verpakking die aangepast is aan het type, het gewicht en de robuustheid van de te verzenden goederen.

Buitenverpakking

Verpak uw goederen in een vochtbestendige, tweelagige kartonnen doos van hoge kwaliteit. Vooral de stevigheid van de hoeken, randen en vlakken zijn van groot belang. Gebruik bij voorkeur nieuwe dozen. Gebruikte dozen zijn enkel geschikt voor het verzenden van goederen die tegen een stootje kunnen. Hoe zwaarder de inhoud van een pakket, hoe bestendiger de buitenverpakking dient te zijn.

Opvulling

Alle holle ruimtes in een doos dienen met vulmateriaal te worden opgevuld zodat de goederen tijdens het transport niet kunnen verschuiven. Gebruik vulmateriaal dat geschikt is voor gebruik met de te verzenden goederen. Gebruik voor zware en schadegevoelige goederen precies passende polystyreenelementen. Let erop dat de goederen de buitenverpakking niet rechtstreeks raken.

Dichtkleven

Het pakket dient aan alle zijden met kleefband goed te worden afgesloten. Gebruik voor zware of grote pakketten altijd kleefband van hoge kwaliteit. Goed dichtgekleefde pakketen zijn essentieel voor een veilig transport.

Pakketlabel aanbrengen

Breng het label altijd op de langste zijde van het pakket aan. Verwijder oude etiketten of routerlabels. Bundel nooit pakketten, maar verzend ze altijd afzonderlijk. Elk pakket dient van zijn eigen label te worden voorzien.