Pakketlabels


Pakketlabels voor klanten die kleine pakketvolumes verzenden zijn verkrijgbaar in elke GLS ParcelShop. Uiteraard kan u uw pakket ook naar een GLS ParcelShop brengen en het ter plekke van een label voorzien. Bij die gelegenheid kan u blanco labels voor toekomstige verzendingen van pakketten meenemen.

Pakketten met een retourlabel kunnen in een GLS ParcelShop worden binnengebracht om naar de afzender terug te sturen.

Pakketten vanuit een GLS ParcelShop verzenden

Pakketlabel : het pakketlabel dient als adreslabel en ontvangstbewijs voor de afzender en de ParcelShop. Het pakketlabel dient in duidelijk leesbare hoofdletters te worden ingevuld. U kan de verzendingsgegevens er ook op printen. Alle velden dienen te worden ingevuld en het ontvangstbewijs moet worden ondertekend.

Pakket-“mini”-label : het pakket-“mini”-label is een aanvulling op het pakketlabel. De gedrukte barcode en het pakketnummer zorgen er voor dat een pakket een unieke identificatiecode heeft, ook wanneer u bijkomende diensten bestelt. De afscheurbare delen van het pakketminilabel worden aan het ontvangstbewijs van de afzender en de kopie voor de ParcelShop-eigenaar gehecht.

Kleeflabel groottecategorie : dit label vermeldt de vooraf gemeten afmetingen van het pakket (XS tot XL).

Goederen terugsturen

Retourlabel voor pakketten : dit label wordt bij het pakket gevoegd indien de klant regelmatig pakketten via GLS verzendt en de retourdienst (ShopReturnService) bestelt. Indien de geadresseerde goederen terug wenst te sturen, kleeft hij dit label op het pakket. De ParcelShop voegt de ParcelShop-ID toe en ondertekent de bevestiging van de geadresseerde die het pakket terugstuurt.