Als toonaangevende Europese logistieke dienstverlener is de GLS Group zich volledig bewust van haar verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij.

GLS benadert duurzaamheid op een holistische manier, waarbij de sociale, ecologische en economische aspecten van maatschappelijke verantwoordelijkheid in acht worden genomen. Dit betekent dat het leveren van hoogwaardige logistiek aan onze klanten en het waarborgen van werkgelegenheid voor onze medewerkers hand in hand gaan.

GLS draagt met haar diensten bij aan mobiliteit en de betrouwbare levering van goederen, die de ruggengraat van de economie vormen.
De Groep streeft ook naar duurzaam economisch succes, dat samengaat met de bescherming van het milieu voor toekomstige generaties.

ThinkSocial
 

GLS-werknemers rond een mannetje gemaakt uit pakjes

GLS is zich bewust van haar sociale verantwoordelijkheid, haar plichten tegenover medewerkers, partners en hulpbehoevende mensen.

Gecertificeerde kwaliteit en duurzaamheid over heel Europa

GLS garandeert, controleert en verbetert haar kwaliteit en duurzaamheid met een pan-Europees kwaliteits- en milieumanagementsysteem. Het is gecertificeerd volgens DIN ISO 9001: 2015 en 14001: 2015 door DQS, een van de grootste en zeer gerespecteerde internationale leveranciers van certificeringen voor managementsystemen. Met zijn kwaliteitsmanagementsysteem voldoet GLS aan hoge, internationaal erkende normen.

De uitgebreide kwaliteitswaarborg van GLS omvat nauwkeurig gedefinieerde werkprocessen, kwaliteitsrichtlijnen met controleroutines en regelmatige audits. De belangrijkste kwaliteitscijfers worden continu opgevolgd en bijgestuurd.
GLS is een milieubewust bedrijf en voert actief verschillende duurzaamheidsprojecten uit in al haar nationale dochterondernemingen. Deze hebben de ISO 14001-certificering verkregen voor hun milieubeheersystemen. Deze internationaal aanvaarde norm wordt door fabrikanten en dienstverleners als één van de belangrijkste beschouwd met betrekking tot milieubeheer.

GLS kreeg ook GDP-certificering (Good Distribution Practice) in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Luxemburg. De GDP-richtlijn is in de hele EU verplicht voor groothandel in geneesmiddelen. GLS voldoet nu in zes landen aan de strenge veiligheids- en hygiëne-eisen voor het niet-gekoeld vervoer van geneesmiddelen voor menselijk gebruik.