ThinkSocial – sociaal verantwoordelijk

Voor de mensen van vandaag en morgen

Mensen van verschillende etnische afkomst, cultuur, godsdienst of overtuiging werken bij en voor GLS. Waardering, respect en begrip in het omgaan met medewerkers en partners zijn belangrijke principes voor de Groep.

Een groot onderdeel van de samenwerking is de intensieve uitwisseling met alle transportpartners, die de laatste mijl voor GLS afleggen in het kader van ophalingen en leveringen.

De medewerkers opleiden is een fundamenteel aspect van de GLS-strategie aangezien de Groep streeft naar lange termijnsucces voor het bedrijf en haar medewerkers.

Ook is het zeer belangrijk voor het management en het personeel steun te verlenen aan mensen in nood. De Europese GLS-ondernemingen bevorderen geselecteerde initiatieven binnen hun sociale omgeving dankzij sponsoring of het aanbieden van gratis vervoer.

Opleiding en professionele ontwikkeling

GLS zet zich in voor de opleiding en ontwikkeling van de volgende generatie. Jongeren krijgen een substantiële en praktijkgerichte beroepsopleiding. Voor werknemers biedt de GLS Groep mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en leiderschapsopportuniteiten.

Sociale activiteiten

GLS gebruikt haar landspecifieke structuren om gekozen initiativen in bepaalde sociale omgevingen te promoten. De GLS-dochterondernemingen ondersteunen nationale en regionale projecten van diverse goede doelen.

Bijvoorbeeld: er worden gratis pakketten vervoerd voor liefdadigheden rondom kinderen. Instellingen voor mensen met een mentaal of fysich handicap worden gesponsord. Op regionaal vlak ondersteunen de GLS-depots kleuterscholen, scholen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen en non-profit organisaties.

Culturele en sportieve sponsoring

Sinds 2012, is de GLS Groep de officiële logistieke partner van de European Film Academy en organiseerd transporten in het kader van de European Film Awards. GLS Austria ondersteunt LET'S CEE Film Festival in Wenen. GLS Germany is de logistieke partner van de German Film Academy - werkende voor de German Film Award en FIRST STEP, de filmprijs voor nieuwkomers.

GLS Belgium sponsort de Belgische Nationale voetbalploeg en combineert dit met sociale betrokkenheid. Personeel, partners en mensen met een handicap worden uitgenodigd om elke thuiswedtrijd van de Rode Duivels bij te wonen. In vele landen worden lokale sportclubs aangemoedigd door de GLS-depots.