Pakketleveringen door GLS

Pakketleveringen door GLS

Snel en betrouwbaar: zo wenst u uw pakket graag te ontvangen. En dat is precies hoe GLS pakketten van haar klanten, de afzenders, bij u wil leveren.

Standaard pakketlevering

Standaard pakketlevering

Idealiter neemt u uw pakket persoonlijk in ontvangst. U bevestigt de ontvangst van het pakket met uw handtekening op de handscanner van de GLS-chauffeur. Uiteraard kan ook een ander lid van uw gezin het pakket in uw naam in ontvangst nemen.

Niemand aanwezig?

Niemand aanwezig?

GLS vraagt aan één van de buren of hij/zij pakket voor u in ontvangst kan nemen. Indien het pakket niet kan worden geleverd omdat geen van de buren het kan aannemen, neemt GLS het pakket mee terug naar het depot (distributiecentrum).

Afwezigheidsbericht

Afwezigheidsbericht

Indien het pakket niet op het opgegeven leveringsadres kan worden geleverd, laat de GLS-chauffeur een afwezigheidsbericht achter. Op dit bericht vindt u belangrijke informatie zoals de naam van uw buur of info over het GLS-depot.

Uw

Uw Track ID

Op het afwezigheidsbericht vindt u de "Track ID" van het pakket. Met deze code of met het pakketnummer kan u online nagaan waar zich uw pakket bevindt.

Tweede leveringspoging

Tweede leveringspoging

GLS zal proberen uw pakket een tweede keer bij u af te leveren indien er bij de eerste poging niemand thuis was en er geen buurman het pakket in ontvangst kon nemen.

Lever- en transporttijden

Lever- en transporttijden

GLS levert pakketten op werkdagen van maandag tot vrijdag, in de Benelux over het algemeen binnen 24 uur. Deze standaard levertijd is evenwel niet vast of gegarandeerd. Pakketten worden over de weg vervoerd en verkeersproblemen kunnen uiteraard tot vertragingen leiden.