Tips voor een succesvolle verzending

Uw pakket komt veilig aan

Verpak uw goederen stevig zodat ze in goede staat aankomen. Sterk karton, een goede opvulling van de holle ruimtes in uw pakket en stevig klevende plakband zorgen voor een goede bescherming van de inhoud van uw pakket. Met een correcte verpakking zorgt u er voor dat uw pakket tijdens de automatische sortering en het vervoer volledig ongeschonden blijft.

Vermeld vervolgens het correcte adres op het verzendingslabel en uw pakket is klaar voor verzending. Overeenkomstig de algemene voorwaarden van GLS mag een pakket maximaal 31.5 kg wegen en mag de som van de lengte en de omtrek tot 3 meter bedragen.

Meer over verpakking en pakketverzending

Kies een verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het type en gewicht van de goederen die u wenst te verzenden. Dit is een zeer belangrijke stap in de voorbereiding van uw verzending. Om u een kwaliteitsdienst tegen een faire prijs te kunnen aanbieden worden de goederen bij de verwerking door GLS verzameld. Tijdens het overladen gebruikt GLS bij het sorteren automatische transportsystemen. Een goede verpakking absorbeert schokken en trillingen en zorgt ervoor dat uw pakket veilig en in goede staat op zijn bestemming aankomt.

Maar niet alleen het verpakkingsmateriaal is belangrijk. Voor een efficiënt transport zijn ook nog andere factoren van belang. Het pakket mag maximaal 40 kg wegen en de gecombineerde lengte en omtrek mag maximaal 3 meter bedragen. Gebundelde pakketten kunnen tijdens het vervoer door trillingen van elkaar worden gescheiden. Gebruik daarom altijd afzonderlijke pakketten en hou voor elk pakket rekening met de verzendingsvoorwaarden van GLS.