Israëlische Post is nieuwe GLS-partner

Nieuws 29/07/2015


De GLS Group levert voortaan pakketten voor Israel Postal Company Ltd. (Israëlische Post) in gans Europa. Een bilaterale uitbreiding van de samenwerking is gepland.

De samenwerking begon in mei van dit jaar, in eerste instantie voor Israëlische B2B leveringen. Via de Israëlische Post en GLS, bereiken pakketten vanuit Tel Aviv talrijke belangrijke Europese markten binnen 2 tot 5 dagen.

Het GLS Airport Office – erkend door de IATA - in Frankfurt, zorgt voor de afhandeling van de pakketten die per luchtvracht aankomen . De vertolling bij de douane gebeurt voor de meeste leveringen nog of de dag van aankomst zelf. Daarna gaan ze in het GLS netwerk en worden ze verzonden naar de eindbestemmingen.

Interfaces tussen de IT-systemen van de partners zorgen voor een permanente opvolging via het Track & Trace systeem van GLS of de Israëlische Post.

De volgende stap in de uitbreiding van de samenwerking tussen de twee bedrijven omvat leveringen van GLS parcels in Israël en de implementatie van een afhaal-service in de EU voor Israëlische klanten.