Meer certificaten voor het milieu- en kwaliteitsbeheer van GLS

GLS van Nieuws 18/02/2013

Duurzame pakketlogistiek over heel Europa : de meeste GLS-vestigingen bezitten voortaan het ISO 14001-milieucertificaat.

Begin dit jaar kregen de 5 reeds in 2011 gecertificeerde GLS-vestigingen het gezelschap van nog 8 bijkomende GLS-filialen. DEKRA, de wereldwijd actieve keuringsorganisatie, heeft bevestigd dat al deze vestigingen een doeltreffend en efficiënt milieubeheersysteem hanteren.

Door deze certificering verbindt GLS zich tot het continu verbeteren van de processen die erop gericht zijn het gebruik van materialen en middelen en de emissiewaarden te beperken. Dank zij het milieubeheersysteem kan GLS de doelstellingen van haar Think-Green-initiatief op het vlak van duurzaam ondernemen verwezenlijken.

Kwalitatieve service over heel Europa

GLS controleert en verbetert ook systematisch de kwaliteit van haar diensten. Het kwaliteitsbeheersysteem in nagenoeg alle GLS-vestigingen voldoet nu aan de norm ISO 9001. GLS Spain en GLS B.V. (Holding) hebben voor de eerste maal deze certificering door DEKRA binnengehaald en vervoegen zo de 15 andere GLS-vestigingen die het ISO 9001-certificaat de voorbije jaren reeds toegekend kregen.

Dit jaar streeft GLS in vijf landen naar het ISO-certificaat voor milieubeheer en in twee landen naar het ISO-certificaat voor kwaliteitsbeheer. Daarmee wordt de integratie van de nationale vestigingen in het standaard GLS-beheersysteem afgerond.

Overzicht: de ISO-certificaten van GLS

 Nieuwe certificatenBestaande certificaten
GLS milieubeheer (ISO 14001)Tsjechische Republiek, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Holding (GLS B.V.) Oostenrijk, België, Duitsland, Luxemburg, Nederland
GLS kwaliteitsbeheer (ISO 9001) Spanje, Holding (GLS B.V.) Oostenrijk, België, Tsjechische Republiek, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië

Gerelateerde onderwerpen

Duurzaamheid
Betrouwbaarheid