Nieuwe IT-tools: GLS investeert in ParcelShops

Nieuws 13/12/2016

GLS voorziet de 350 ParcelShops in België en Luxemburg van een moderne IT-uitrusting – voor nog gemakkelijkere verzendingen.

Eenvoudig en snel voor ParcelShop partners, gebruiksvriendelijk voor afzenders en bestemmelingen en efficiënt voor webshops: dankzij een smartphone met de specifiek ontwikkelde ParcelShop app en een Bluetooth-labelprinter, worden alle stappen van het verzendingsproces nu digitaal weergegeven.

De app controleert automatisch de keuze van de producten en met een druk op de knop genereert de app aan het einde van de dag een pakketoverzicht. Via de app kan de uitbater van de ParcelShop ook rechtstreeks contact opnemen met de GLS Service Desk om hulp te vragen of om gewoon snel informatie uit te wisselen.

Meerwaarde voor afzenders

Een professioneel label met alle nodige gegevens voor de verzending wordt in de ParcelShop afgedrukt, alsook een ontvangstbewijs voor elk pakket dat wordt afgeleverd. Als een pakket wordt opgehaald of een retourpakket worden afgezet, kan de afzender alle gegevens van het pakket raadplegen en opvolgen via de Track&Trace tool. Dit is een belangrijk element voor het beheren van webshops.