FlexDeliveryService disponible au Luxembourg

Nieuws 24/04/2015

Ontvangers van pakketten binnen het Groot Hertegdom Luxemburg kunnen vanaf nu het tijdstip en plaats van hun nationale en internationale leveringen beïnvloeden.

De toeslagvrije FlexDeliveryService maakt het mogelijk voor bestemmelingen om de leverdatum en tijdstip van hun zending aan te passen, een ander leveradres door te geven of de GLS ParcelShop van hun keuze aan te duiden. GLS informeert de bestemmeling via mail dat de zending onderweg is, samen met de voorziene leverdatum en tijdstip. Zonder zich te moeten registreren, kunnen ze uit verschillende opties kiezen via een link in de mail.

Kort voor de introductie van de FlexDeliveryService ging de Luxemburgse GLS website live, waardoor het voor de 550.000 bewoners mogelijk werd deze service te gebruiken. Nadat de afzender de gratisse dienst geactiveerd heeft, wordt de bestemmeling via mail geïnformeerd van de hangende levering met de verwachte datum van levering en tijdstip. “We reageren op de wensen van de bestemmelingen, iets wat heel belangrijk is binnen de detailhandel via internet.” zegt Anne Putze, Head of Corporate Communication van de GLS Groep. Zo wordt online winkelen over de grenzen heen eenvoudiger voor Luxemburgers en elkeen die via Luxemburgse websites besteld.

Introductie van de FlexDeliveryService voor heel Europa

GLS Luxemburg is het 13e land dat deze dienst aanbiedt binnen Europa. Hierbij zijn België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Polen volledig met elkaar verbonden dankzij geïntegreerde IT-oplossingen.