Certificering voor GLS Group vernieuwd en uitgebreid

Nieuws 20/11/2017

De ISO certificaten voor kwaliteits- en milieumanagement van de GLS Group zijn vernieuwd voor de komende drie jaar. GLS ontving bovendien in twee extra landen de GDP-certificering voor het vervoer van geneesmiddelen.

De GLS-vestigingen in 18 landen hebben opnieuw hun kwaliteits- en milieumanagement laten certificeren in overeenstemming met ISO 9001 en 14001. Deze certificering draagt bij tot de transparantie van de GLS-producten en -services voor de klant. De managementsystemen helpen de GLS-dochterondernemingen bij het realiseren van hun milieu- en kwaliteitsdoelstellingen.

GDP-gecertificeerd vervoer van geneesmiddelen

GLS ontving bovendien de GDP-certificering (Good Distribution Practice) in Denemarken en Ierland. De GDP-richtlijn is in de hele EU verplicht voor groothandel in geneesmiddelen. Na Duitsland en Frankrijk voldoet GLS nu in vier landen aan de strenge veiligheids- en hygiëne-eisen voor het niet-gekoeld vervoer van geneesmiddelen voor menselijk gebruik.

GLS heeft voor bijna alle certificeringen de keuringsinstantie DQS ingeschakeld, één van de grootste internationale spelers op gebied van certificering van managementsystemen.

Betrouwbaarheid