GLS App

Mobile App

De meest recente informatie over uw pakket. Overal en altijd. Op uw iPhone of Android-smartphone. Dank zij de GLS App kan elke geadresseerde van een pakket altijd de status van zijn pakket nagaan.

U kan uit de volgende functies kiezen :

  • Status van uw pakket opvragen (Track&Trace)
  • GLS ParcelShop zoekfunctie
  • Pakketlevering wijzigen (wijzig online de levermodaliteiten)
  • FlexDeliveryService (kies een leveringsoptie)
  • Scannen van barcodes

De GLS App voor iPhone-gebruikers is verkrijgbaar in de Apple App store, de Android-versie in de Google Play Store.

Track&Trace: vraag de status van uw pakket op!

Voer het pakketnummer of de Track ID-code op uw bericht van aanbieding in en ontdek meteen waar uw pakket zich bevindt. Tegelijk krijgt u een overzicht van alle scanlocaties die uw pakket tijdens zijn verzending is gepasseerd. Ook uw pakketgegevens worden weergegeven.

Snel een ParcelShop opzoeken

Vind snel de dichtstbijgelegen GLS ParcelShop met de GLS App. Voer de postcode, straat of gemeente in en op een interactieve locatiekaart ziet u meteen alle GLS ParcelShops in uw buurt, met openingsuren en contactinformatie.

Pakketlevering wijzigen: wijzig online de levermodaliteiten

Als de chauffeur bij de eerste poging het pakket noch bij u, noch bij een buur of een GLS ParcelShop kan leveren, laat hij een afwezigheidsbericht in uw bus. Op dit bericht vindt u een Track ID. Het invoeren of scannen van de Track-id in de wijzigingsfunctie van de GLS mobiele applicatie stelt u in staat om nieuwe levermodaliteiten voor de tweede afleverpoging te selecteren - bijvoorbeeld leveren op een ander adres.

FlexDeliveryService: kies een leveringsoptie

GLS biedt afzenders de mogelijkheid om de FlexDeliveryService te gebruiken voor nationale en internationale verzendingen tussen 22 Europese landen. Met de FlexDeliveryService ontvangt u een e-mail met de geschatte tijdspanne op de leverdag. Stelt u vast dat er in die tijdspanne niemand aanwezig kan zijn om het pakket in ontvangst te nemen, kan u via een link in de e-mail andere leveringsopties kiezen.

U bepaalt zelf de details voor de levering van uw pakket via uw smartphone dank zij de mobiele applicatie, bv. een levering aan een GLS ParcelShop of naar hetzelfde adres op een bepaalde datum.

Meer over de leveringsopties

Barcode scannen: een praktisch tool

Scan de barcode in plaats van ze manueel in te voeren. Indien de GLS chauffeur een bericht van aanbieding bij u heeft achtergelaten, kan u de barcode met de camerafunctie van uw smartphone scannen. Zo registreert u de Track ID-code. Deze barcode geeft u snel toegang tot de Track&Trace-functie van GLS.

Belangrijke opmerking voor de afzender: alvorens een belangrijk pakket voor verzending aan GLS te bezorgen, scant u best de barcode op het label. Zo kan u nadien altijd de status van uw pakket opvragen.