Gecertificeerde kwaliteit en duurzaamheid

Over heel Europa

GLS garandeert, controleert en verbetert haar kwaliteit en duurzaamheid met een pan-Europees kwaliteits- en milieumanagementsysteem. Het is gecertificeerd volgens DIN ISO 9001: 2015 en 14001: 2015 door DQS, een van de grootste en zeer gerespecteerde internationale leveranciers van certificeringen voor managementsystemen. Met zijn kwaliteitsmanagementsysteem voldoet GLS aan hoge, internationaal erkende normen.

Kwaliteit is prioriteit

De uitgebreide kwaliteitswaarborg van GLS omvat nauwkeurig gedefinieerde werkprocessen, kwaliteitsrichtlijnen met controleroutines en regelmatige audits. De belangrijkste kwaliteitscijfers worden continu opgevolgd en bijgestuurd.

Goedkeuring voor milieubeheer

GLS is een milieubewust bedrijf en voert actief verschillende duurzaamheidsprojecten uit in al haar nationale dochterondernemingen. 18 dochterondernemingen hebben de ISO 14001-certificering verkregen voor hun milieubeheersystemen. Deze internationaal aanvaarde norm wordt door fabrikanten en dienstverleners als één van de belangrijkste beschouwd met betrekking tot milieubeheer.

GDP gecertificeerd vervoer van geneesmiddelen

GLS kreeg ook GDP-certificering (Good Distribution Practice) in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Luxemburg. De GDP-richtlijn is in de hele EU verplicht voor groothandel in geneesmiddelen. GLS voldoet nu in zes landen aan de strenge veiligheids- en hygiëne-eisen voor het niet-gekoeld vervoer van geneesmiddelen voor menselijk gebruik.