Pakketinformatie per e-mail

Volg uw pakket op de voet en wijzig de levering

GLS houdt de bestemmeling van een pakket per e-mail over de levering op de hoogte en biedt tal van leveringsopties die hij zowel vóór het vertrek van het pakket uit een GLS-depot als tijdens de verzending kan selecteren.

Zorg voor een snelle en praktische levering van de door u bestelde goederen door de plaats en tijd van levering optimaal te kiezen. Zo vermijdt u dat er bij de levering van het pakket niemand aanwezig is.

Uw voordelen :

 • U ontvangt reeds informatie nog vóór het pakket uit het GLS-depot vertrekt
 • U krijgt vooraf een geschatte tijdspanne voor de levering
 • Via de link in de e-mail kan u rechtstreeks uw leveringsopties bekijken
 • Geen registratie of inloggen nodig
 • Met enkele muisklikken kan u uit tal van leveringsopties kiezen

E-mail 1 - kort na de bestelling van de goederen

Het bedrijf waarbij u uw goederen heeft besteld, maakt uw pakket verzendingsklaar en bezorgt GLS zowel de pakketgegevens als uw e-mailadres (mits uw toelating via de Algemene Voorwaarden of bij uw bestelling). U ontvangt vervolgens een e-mail met de standaard levertijd en de geschatte tijdspanne op de leveringsdag. Afhankelijk van de leveringszone varieert deze tijdspanne van 3 tot 5 uur. Stelt u vast dat er in die tijdspanne niemand aanwezig kan zijn om het pakket in ontvangst te nemen, kan u andere leveringsopties kiezen.

E-mail 2 - uw pakket is onderweg

Zodra GLS het verzendingsklare pakket bij de afzender ophaalt, kan GLS de leveringsdag bepalen. U ontvangt nu een tweede e-mail met de geschatte leveringsdag en opnieuw de geschatte tijdpanne op de leveringsdag. Deze informatie is gebaseerd op onze jarenlange ervaring, maar is niet bindend. Onze bestel- of vrachtwagens kunnen immers hinder ondervinden van verkeersproblemen.

Bijkomende e-mails - na de levering of leveringspoging

Zelfs na de levering houdt GLS u op de hoogte van de status van uw pakket, ongeacht of u al dan niet een leveringsoptie heeft geselecteerd.

U ontvangt de volgende informatie :

 • Pakket afgeleverd op het gewenste adres
 • Pakket afgeleverd op de gewenste locatie
 • Pakket afgeleverd bij de gewenste ParcelShop
 • Pakket kon niet worden afgeleverd
 • Pakket afgeleverd bij een GLS ParcelShop (u was afwezig)
 • Pakket afgeleverd bij een buur (u was afwezig)

Niet alle opties zijn beschikbaar in alle landen.

Waar vindt u de leveringsopties voor uw pakket?

In de e-mails vindt u een link naar de leveringsopties op de GLS-website. Deze link leidt u rechtstreeks naar de verschillende leveringsopties voor het in de e-mail vermelde pakket. U hoeft zich niet te registreren en kan meteen uit de verschillende opties op de webpagina kiezen.

Zo kan u bij voorbeeld een andere leveringsdag kiezen of het pakket op een ander adres of in een GLS ParcelShop laten afleveren.

Meer over de leveringsopties

Belangrijke informatie

GLS zal de e-mails enkel versturen indien de afzender van de goederen - bv. de eigenaar van een onlineshop - deze service heeft geactiveerd. Met andere woorden : als bestemmeling ontvangt u voor deze afzender enkel informatie per e-mail voor met GLS verzonden pakketten.

Pakketten ontvangen

GLS biedt de bestemmeling tal van nuttige online-tools en info over pakketleveringen. Zo kan u bv. een GLS ParcelShop in uw buurt opzoeken of de status van uw pakketverzending in België online nagaan.

Service voor de bestemmeling

Veiligheidsadvies

On line bedrog komt steeds vaker voor. GLS informeert en waarschuwt de geadresseerden van pakketten voor nep e-mails waarin in naam van GLS om een betaling wordt gevraagd.

Meer informatie