Mijlpalen in de geschiedenis van GLS

1999  2000   2001   2002   2003   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015 2016   2017   2018

Maart

Oostenrijk treedt tot het GLS-netwerk toe

Met de overname van General Parcel Oostenrijk treedt GLS tot de Oostenrijkse pakketmarkt toe. De roots van het Oostenrijkse filiaal, met zetel in Ansfelden, gaan terug tot 1992 toen 10 middelgrote transportfirma’s in Oostenrijk fuseerden om een franchisebedrijf te vormen dat klanten pakketdiensten van hoge kwaliteit kon aanbieden.

GLS in Denemarken

De Deense pakketdienst Pakke Trans, tevens toenmalig partner van General Parcel, vervoegt de GLS Groep. Pakke Trans heeft haar hoofdzetel in Kolding. De CEP-dienstverlener werd in 1981 door enkele transportfirma’s opgericht.

Express in Denemarken

GLS neemt een aandeel in het Deense Stafetten A/S, een onderneming gespecialiseerd in koerier- en expresszendingen. Stafetten A/S is actief vanuit haar hoofdzetel in Kolding. GLS breidt de express- en koerierdiensten parallel met de pakketdiensten uit.

Mei

Frankrijk, België en Spanje worden GLS-landen

Met de overname van Extand treedt GLS de Franse CEP-markt binnen. De express- en pakketdienst heeft haar zetel in Toulouse. GLS neemt tegelijk het Belgische filiaal Extand Belgium en het Spaanse filiaal Extand Sistema over.

Britse partner Parcelforce Worldwide

General Parcel neemt een partner in het Verenigd Koninkrijk over : Parcelforce Worldwide versterkt het General Parcel-netwerk met haar ruim gamma van diensten in Groot-Brittannië. Het koerier- en logistiek bedrijf is één van de grootste spelers op de Britse CEP-markt.

Juni

Slovenië vervoegt het netwerk

De oprichting van GP General Parcel Ljubljana in Slovenië als filiaal van de GLS Groep is een verdere stap in de uitbreiding van het ruime GLS-pakketnetwerk in Centraal-Europa.

Augustus

Overnames in Duitsland

Overname van Domberger Paket Dienst GmbH & Co. KG, Augsburg, en Deutscher Paket Dienst Dachser GmbH, Kempten. De twee voormalige DACHSER-filialen werken vanuit zes DPD-vestigingen in Zuid-Duitsland en de deelstaat Sachsen.

December

Investering in Italië

GLS neemt aandelen van de Direzione Gruppo Executive (DGE) over. DGE werd in 1977 opgericht als het franchisebedrijf Corriere Executive dat in een latere fase tot Direzione Gruppo Executive werd opgedoopt. In 1994 zette DGE haar eerste stappen in het nieuwe Europese netwerk door toe te treden tot de internationale pakketonderneming General Parcel.