Flexibele levering

Tevreden bestemmelingen. Tevreden afzenders. GLS bezorgt de bestemmeling tijdig via e-mail alle informatie over de levering van zijn pakket en een geschatte levertijd – voor nationale en transnationale pakketzendingen tussen 22 Europese landen.

Kies de leveringsopties nog voor de verzending

  • Levering op hetzelfde adres op een specifieke datum
  • Levering op een nieuw adres
  • Levering in een GLS-ParcelShop
  • Ophaling in een GLS-depot
  • Handtekening voor levering op een specifieke locatie (bij afwezigheid van de geadresseerde)
  • Ontvangst weigeren

Niet alle opties zijn beschikbaar in elk land. Levering op een nieuw adres en handtekening voor levering op een specifieke locatie kunnen niet geselecteerd worden voor leveringen in Nederland. Ophaling in een GLS-depot is niet mogelijk in Luxemburg.

Gedetailleerde beschrijving van de FlexDeliveryService

Stap 1: informatie bij het begin van de verzending

De afzender ontvangt bestellingen, bereidt de verzending van zijn goederen voor en stuurt de gebruikelijke gegevens - en eventueel het e-mailadres van de bestemmeling van het pakket - via het verzendingssysteem naar GLS. De afzender activeert zo de opties voor een flexibele levering van zijn pakket. GLS brengt de bestemmeling per e-mail op de hoogte van een op til staande verzending en de standaard levertijd. De bestemmeling ontvangt tevens een geschatte tijdspanne van de levering. Op basis van deze gegevens kan hij nu beter bepalen of hij het pakket persoonlijk in ontvangst kan nemen.

De e-mail bevat een link die de bestemmeling naar de leveringsopties voor zijn/haar pakket op de GLS-website leidt. Het systeem herkent het pakket en bevestigt de identiteit van de bestemmeling. Zonder te moeten registreren of inloggen kan men nu meteen een optie selecteren.

Stap 2: informatie over de geschatte levertijd

Wanneer GLS het correct verpakte pakket bij de afzender ophaalt, wordt het gescand - ofwel meteen bij de ophaling ofwel bij aankomst in het depot. Nu kan GLS de geschatte levertijd bepalen. GLS verzendt vervolgens twee e-mails met deze informatie en de geschatte tijdspanne van levering naar de bestemmeling van het pakket. De e-mail bevat verder ook een link die rechtstreeks naar de selectie van leveringsopties leidt.

Stap 3: de bestemmeling wordt tot aan de levering op de hoogte gehouden

Na de levering houdt GLS de bestemmeling per e-mail op de hoogte. Zo verneemt de bestemmeling bijvoorbeeld dat zijn/haar pakket in de door hem/haar geselecteerde GLS-ParcelShop of op een opgegeven specifieke locatie (bij afwezigheid) is geleverd.

Beschikbaarheid

De FlexDeliveryService is beschikbaar voor zowel nationale als internationale pakketverzendingen tussen België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek en Verenigd Koninkrijk.

Het kan gecombineerd worden met bijna alle optionele GLS services. Let erop dat wanneer de CashService of HazardousGoodsService geboekt is, de bestemmeling geen levering in een ParcelShop kan kiezen, of een volmacht kan tekenen.

Voorwaarden

De afzender dient aan slechts een paar eisen te voldoen en GLS maakt de FlexDeliveryService meteen beschikbaar voor zijn pakketverzendingen:

  • De goedkeuring van de bestemmelingen vragen om hun e-mailadressen naar GLS te mogen verzenden - via GTC of via het orderproces
  • Verzenden van de e-mailadressen van bestemmelingen naar GLS via het verzendingssysteem
  • Gebruik van een GLS-verzendingssysteem dat een 2D-barcode op het label plaatst

De FlexDeliveryService kan worden gecombineerd met nagenoeg alle optionele diensten van GLS. Uitzonderingen: indien u de CashService of HazardousGoodsService bestelt, kan de geadresseerde geen levering in een GLS-ParcelShop of een levering op een specifieke locatie (bij afwezigheid van de geadresseerde) vragen.

Indien de afzender niet aan de eisen voor de activering van de FlexDeliveryService voldoet, zal GLS graag advies verstrekken. Zo is bij voorbeeld de omschakeling naar een verzendingssysteem met een 2D-barcode gewoonlijk eenvoudig te realiseren. Geïnteresseerd? Neem dan meteen contact op met het verantwoordelijke GLS-depot of gebruik de contactfunctie op onze website.

Zoek een depot

Moderne technologie voor een optimale service

Zodra de geadresseerde een leveringsoptie selecteert, worden er in het GLS-systeem bepaalde IT-gestuurde processen geactiveerd, bv. het aanbrengen van nieuwe verzendingslabels of het omleiden van het pakket naar een ander depot. GLS gebruikt intern ontwikkelde software en moderne technologieën.