Vragen & antwoorden

Vaak gestelde vragen en antwoorden | Regelmatige verzendingen

Wat is de levertermijn van een pakket bij GLS?

Nationale pakketverzendingen worden over het algemeen binnen een standaard levertijd van 24 uur geleverd (uitgezonderd voor de eilanden). De standaard levertijd voor bestemmingen binnen Europa varieert over het algemeen tussen 24 en 96 uur. GLS levert van maandag tot vrijdag tijdens de normale kantooruren.

Hoe verloopt een verzending bij GLS?

GLS bezorgt ondernemingen IT-gestuurde verzendingssystemen die aan hun eisen en de volumes van hun pakket- of vrachtverzendingen zijn aangepast. De GLS-systemen kunnen aan de IT-systemen van de afzender worden aangepast.

Meer informatie

Kan ik bij GLS terecht voor internationale verzendingen?

GLS biedt haar klanten betrouwbare Europese pakket- en vrachtleveringen evenals wereldwijde expressleveringen voor pakketten. Meer informatie vindt u in de productbeschrijvingen bij de menukeuze "verzendingsoplossingen".

Meer informatie

Hoe weet ik welke producten en diensten voor een bepaalde bestemming beschikbaar zijn?

Eenvoudig. Met de GLS-verzendingsplanner. Voer de plaats van vertrek en vervolgens de bestemming van uw verzending in. De beschikbare product- en dienstencombinaties worden onmiddellijk getoond.

Naar de "verzendingsplanner"

Hoe groot mag een pakket zijn?

De maximale afmetingen van een pakket zijn :

Lengte : 200 cm
Breedte : 80 cm
Hoogte : 60 cm
Lengte + omtrek : 300 cm
Berekening van de maximale lengte + omtrek = 2 x hoogte + 2 x breedte + 1 x langste zijde

Hoeveel mag een pakket wegen?

Het maximumgewicht is 31.52 kg voor nationale leveringen en exportzendingen naar Europa. Voor een internationale verzending gelden voor een beperkt aantal landen uitzonderingen. Contacteer uw GLS-depot voor meer informatie.

Hoeveel kost de verzending van een pakket met GLS?

De prijs van een pakketverzending hangt af van uw persoonlijke wensen en eisen. Indien u regelmatig pakketten verzendt, bezorgt GLS u een individuele offerte.

Contacteer GLS

Ik zou graag bulkgoederen verzenden. Waarmee moet ik rekening houden?

Omwille van hun afmetingen of buitenverpakking kunnen sommige pakketten niet door de transportbanden in onze automatische pakketsorteersystemen worden verwerkt. GLS sorteert en scant deze “niet-transporteerbare” verzendingen manueel in de depots en distributiehubs. Voor deze extra behandeling wordt een toeslag aangerekend, onder andere voor :

- Zakken, banden, rollen, kledingbalen, bussen, plastic emmers, houten dozen
- Pakketten met uitstekende delen

Meer informatie? Contacteer uw GLS-depot.

Voor grote goederen, paletten of groupage biedt GLS Belgium betrouwbare vrachtdiensten over Europa. Zelfs voor zeer zware, zeer grote of ongewone verzendingen heeft GLS maatoplossingen die aan uw bijzondere eisen tegemoet komen.

Contacteer onze klantendienst voor meer details en informatie.

Zoek een GLS-Depot

Ga naar Freight

Kan ik mijn vrachtverzending op een bepaalde dag en een bepaald uur laten leveren?

Ja. Extra ophaal- en leveringstijden kunnen in overleg met onze klantendienst worden afgesproken. Voor meer details en informatie, stuur uw aanvraag via het contactformulier.

Contact

Wat is het maximale bedrag dat bij levering cash kan worden betaald?

Voor vrachtverzendingen geldt er geen maximaal cash bedrag. Voor pakketten bedraagt het maximaal cashbedrag en tevens de aansprakelijkheidslimiet 2.500 €.

Welke goederen mogen niet per pakket worden verzonden?

Verkeerd en/of op een ongebruikelijke manier verpakte goederen worden over het algemeen niet voor verzending door GLS aanvaard. Computers (bv. desktopcomputers of notebooks) worden uitsluitend in hun geschikte originele verpakking vervoerd. Ook de volgende goederen worden niet door GLS voor vervoer per pakket aanvaard :

- Pakketten met een waarde van de verpakte goederen van meer dan 5.000 €
- Goederen die een bijzonder voorzichtige behandeling vereisen (bv. breekbare goederen)
- Bederfelijke goederen of temperatuurgecontroleerde goederen
- Levende dieren
- Goederen met een zeer hoge waarde (bv. goud, edelmetalen en edelstenen, echte juwelen en echte parels, kunstwerken, antiek)
- Telefoonkaarten en pre-paidkaarten voor GSM’s
- Vuurwapens, belangrijke wapenonderdelen en munitie
- Alle soorten gevaarlijke goederen
- Tabak en sterke drank

Meer informatie vindt u in de verzendingsrichtlijnen en in de Algemene Voorwaarden.

Algemene Voorwaarden

Kan ik de verzending van mijn pakketten en vracht in real time volgen?

Ja. Alle pakket- en vrachtverzendingen binnen de Benelux kunnen met de online-volgfunctie (Track&Trace) in real time worden gevolgd. Internationaal biedt GLS dank zij mobiele datatransmissie vanuit de leveringsvoertuigen al in heel wat landen real time informatie over een pakketlevering aan. Gescande gegevens van de hubs en depots van alle GLS-filialen worden onmiddellijk in het IT-systeem van GLS ingevoerd en zijn onmiddellijk online raadpleegbaar. Om de status van een pakket na te gaan, voert u het verzendingsnummer of de Track ID (op elk bericht van aanbieding) in. Indien u een vrachtverzending op de voet wenst te volgen, gebruikt u het verzendingsnummer.

Naar Track & Trace

Wat is het standaard verzekerde bedrag voor een pakket? Is een bijkomende verzekering mogelijk?

GLS is aansprakelijk voor verlies of schade van pakketten in haar bezit. De aansprakelijkheid geldt niet voor gevolgschade zoals winstderving. Indien de afzender geen transportverzekering afsluit, compenseert GLS de waarde van de goederen boven de wettelijke aansprakelijkheidslimiet tot een maximum van 750 € per pakket. De waarde van de goederen wordt gedefinieerd als de aankoopprijs. Voor tweedehandsgoederen is dit de actuele waarde en voor goederen die na een veiling worden verzonden is dit de veilingprijs, waarbij in elk geval het laagste bedrag als aansprakelijkheidslimiet geldt. Meer informatie vindt u in de Algemene Voorwaarden van GLS Belgium. Op verzoek kan een bijkomende verzekering worden afgesloten. Contacteer onze GLS Sales Service voor meer informatie.

Hoe kan ik het leveringsadres wijzigen?

Indien u het door u opgegeven leveringsadres wenst te wijzigen, contacteert u onze klantendienst op werkdagen van 08u00 tot 18u00 via mail op delivery@gls-belgium.com.

Hoe kan ik een leveringsbewijs voor mijn vrachtverzending krijgen?

Voor verzendingen binnen de Benelux kan u de online-volgfunctie (Track&Trace) gebruiken. Een leveringsbewijs of ontvangstbewijs voor uw Euro Business-Freight-verzending kan u per e-mail via eurobusinessfreight@gls-belgium.com aanvragen. Voor uw of Freight-Solution-verzendingen contacteert u onze klantendienst op delivery@gls-beligum.com. We helpen u graag verder elke werkdag van 08u00 tot 18u00.

Is GLS een milieubewuste onderneming?

GLS engageert zich voor een verantwoord gebruik van materialen en middelen, de reductie van emissiewaarden en de optimalisering van de afvalverwerking. Alle GLS filialen hebben het ISO 14001-certificaat gekregen voor hun milieubeheersysteem. GLS coördineert en promoot alle milieuvriendelijke activiteiten binnen de hele GLS Group in het kader van het ThinkGreen-initiatief.

Meer informatie

Ik vind mijn vraag niet in de bovenstaande lijst. Waar kan ik terecht voor meer informatie?

De GLS-klantendienst en uw contactpersoon in het GLS-depot helpen u graag verder. U kan ons contacteren via het contactformulier.

Contact