Brexit: GLS is er klaar voor

Linehaul

De exit van het Verenigd Koninkrijk uit de EU nadert. Als het VK de EU verlaat zonder een akkoord te bereiken en door de EU als een derde land wordt beschouwd, zal dit gevolgen hebben voor het goederenverkeer tussen de EU en het VK, omdat goederen dan ingeklaard moeten worden.

GLS is voor klanten al vele jaren de betrouwbare partner op het gebied van pakketbezorging in Europa en over de wereld. De pakketdienstverlener weet bestaande, beproefde en eenvoudige import- en exportprocessen te benutten, inclusief zendingen waarvoor douane-inklaring vereist is. Zo zal GLS haar klanten uitgebreide ondersteuning bieden bij het verzenden naar het Verenigd Koninkrijk - zelfs in het geval van een harde Brexit.

GLS heeft een reeks maatregelen voorbereid voor een eventuele 'no deal' Brexit, inclusief overdracht van IT-systemen, aanpassen van operationele processen, aanwerven van personeel voor douanewerk en het trainen van verkoopmedewerkers.

GLS zal u hier actuele informatie verstrekken wanneer zich nieuwe ontwikkelingen voordoen. In elk geval: uw export naar het Verenigd Koninkrijk is altijd in veilige handen met GLS!

GLS van

Douane – GLS, vertrouw op onze ervaring

GLS is al jaren een betrouwbare partner op het gebied van pakket- en vrachtbezorging in Europa en over de hele wereld. Onze dienstverlening weet bestaande, beproefde processen te benutten voor een soepele import en export, inclusief zendingen waarvoor douanehandelingen noodzakelijk zijn. Als dochteronderneming van de Royal Mail Group in het Verenigd Koninkrijk heeft GLS unieke mogelijkheden om haar klanten uitgebreide ondersteuning te bieden bij het verzenden van zendingen naar het VK. Bovendien heeft GLS een reeks maatregelen opgesteld in voorbereiding voor het slechtst mogelijke scenario, waaronder het overzetten van IT-systemen, het aanpassen van operationele processen, het aannemen van personeel voor douanewerk en het opleiden van verkoopmedewerkers.

Belangrijk voor zendingen naar landen buiten de EU

In het algemeen kan worden gezegd dat er nog steeds veel onbeantwoorde vragen zijn in verband met de douanevoorschriften na de Brexit. Wij houden u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Ondernemingen hebben een Economic Operators’ Registration and Identification (EORI) nummer nodig voor export naar niet-EU landen. De procedure om een EORI-nummer aan te vragen vindt u op de website van de Federale Overheidsdienst Financien .

GLS is momenteel verschillende opties aan het voorbereiden voor douaneafhandeling, afgestemd op de behoeften van de verzender. Voor export van commerciële goederen naar het VK kan men standaard gebruik maken van een individuele of gezamenlijke uitvoeraangifte.