Brexit: goed voorbereid met GLS*

Linehaul

Het Verenigd Koninkrijk verlaat waarschijnlijk de EU op 12 april 2019. Vanaf dat moment wordt het door de EU als een derde land beschouwd. Dit zal gevolgen hebben op het goederenverkeer tussen de EU en het VK. Om deze transitie zo vlot mogelijk te laten verlopen voor haar klanten en eventuele onduidelijkheden tegen te gaan, bereidt GLS zich al een aantal maanden voor op alle vormen van een Brexit met een centraal gecoördineerd project voor heel Europa.

*Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen.

GLS van

Douane – GLS, vertouw op onze ervaring

GLS is al jaren een betrouwbare partner op het gebied van pakket- en vrachtbezorging in Europa en over de hele wereld. Onze dienstverlening weet bestaande, beproefde processen te benutten voor een soepele import en export, inclusief zendingen waarvoor douanehandelingen noodzakelijk zijn. Als dochteronderneming van de Royal Mail Group in het Verenigd Koninkrijk heeft GLS unieke mogelijkheden om haar klanten uitgebreide ondersteuning te bieden bij het verzenden van zendingen naar het VK. Bovendien heeft GLS een reeks maatregelen opgesteld in voorbereiding voor het slechtst mogelijke scenario, waaronder het overzetten van IT-systemen, het aanpassen van operationele processen, het aannemen van personeel voor douanewerk en het opleiden van verkoopmedewerkers.

Belangrijk voor zendingen naar landen buiten de EU

In het algemeen kan worden gezegd dat er nog steeds veel onbeantwoorde vragen zijn in verband met de douanevoorschriften na de Brexit. Wij houden u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Ondernemingen hebben een Economic Operators’ Registration and Identification (EORI) nummer nodig voor export naar niet-EU landen. De procedure om een EORI-nummer aan te vragen vindt u op de website van de Federale Overheidsdienst Financien .

GLS is momenteel verschillende opties aan het voorbereiden voor douaneafhandeling, afgestemd op de behoeften van de verzender. Voor export van commerciële goederen naar het VK kan men standaard gebruik maken van een individuele of gezamenlijke uitvoeraangifte.

In elk geval: uw export naar het Verenigd Koninkrijk is altijd in veilige handen met GLS!