Brexit: goed voorbereid met GLS

Linehaul

De Bexit van het VK uit de EU vond niet plaats zoals gepland en een nieuwe datum is nog niet bekend. GLS zal hier bijkomende informatie verstrekken zodra er nieuwe beslissingen worden genomen. In elk geval zijn en blijven uw zendingen naar Groot-Brittannië in veilige handen bij GLS!

GLS van

Douane – GLS, vertrouw op onze ervaring

GLS is al jaren een betrouwbare partner op het gebied van pakket- en vrachtbezorging in Europa en over de hele wereld. Onze dienstverlening weet bestaande, beproefde processen te benutten voor een soepele import en export, inclusief zendingen waarvoor douanehandelingen noodzakelijk zijn. Als dochteronderneming van de Royal Mail Group in het Verenigd Koninkrijk heeft GLS unieke mogelijkheden om haar klanten uitgebreide ondersteuning te bieden bij het verzenden van zendingen naar het VK. Bovendien heeft GLS een reeks maatregelen opgesteld in voorbereiding voor het slechtst mogelijke scenario, waaronder het overzetten van IT-systemen, het aanpassen van operationele processen, het aannemen van personeel voor douanewerk en het opleiden van verkoopmedewerkers.

Belangrijk voor zendingen naar landen buiten de EU

In het algemeen kan worden gezegd dat er nog steeds veel onbeantwoorde vragen zijn in verband met de douanevoorschriften na de Brexit. Wij houden u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Ondernemingen hebben een Economic Operators’ Registration and Identification (EORI) nummer nodig voor export naar niet-EU landen. De procedure om een EORI-nummer aan te vragen vindt u op de website van de Federale Overheidsdienst Financien .

GLS is momenteel verschillende opties aan het voorbereiden voor douaneafhandeling, afgestemd op de behoeften van de verzender. Voor export van commerciële goederen naar het VK kan men standaard gebruik maken van een individuele of gezamenlijke uitvoeraangifte.